trip

Dijous 24 de d’abril a les 22 h, a cinemes Guiu, el cine club La Seu projectarà la pel·lícula “The trip” de Michael Winterbottom

El prolífic i eclèctic Michael Winterbottom firma ‘The Trip’, que és l’adaptació al cinema d’una sèrie britànica que fa una ruta gastronòmica. Steve Coogan és escollit per ‘The Observer’ per tastar els millors restaurants del seu país, un regal que pensa fer amb la seva parella fins que aquesta l’abandona. Aleshores canvia de company de ruta i escull el seu extravagant amic Rob Brydon, per al que serà una ‘road movie’ que es converteix en un viatge interior i exterior.

The Trip neix d’una idea del seu director, el Michael Winterbottom, en un viatge en cotxe. El projecte va interessar als productors de la BBC i van signar per sis capítols de mitja hora, emetent-se amb força èxit a mitjans del 2010. La idea era ajuntar a dos còmics populars britànics i fer-los recórrer en quatre dies el nord d’Anglaterra amb l’excusa de preparar un reportatge turístic i gastronòmic per la revista The Observer. Degut a la bona acollida per part de l’audiència i de la crítica, el Winterbottom va preparar un muntatge de 107 minuts destinat al públic nord-americà.

The Trip és un experiment original, atrevit, sense pretensions de transcendència i on s’empra un humor que va des de l’incomoditat i l’irritabilitat fins a aquells diàlegs subtils i malintencionats on s’ha de llegir entre línies. Tot i que es qualifiqui com a comèdia, The Trip és més aviat una oda a Anglaterra amb totes les seves contradiccions, on es parla de gastronomia, d’art, de literatura, d’història i en definitiva, de l’amor que senten per la seva terra.

Un fet evident és que el pes principal d’aquest títol recau en el treball dels actors. Precisament el treball del Coogan i del Brydon és digne de menció, no ja per la seva competència sinó pel que suposa atrevir-se a crear una versió distorsionada i a vegades gens positiva d’ells mateixos. The Trip reflexa la crisi dels quaranta dels seus protagonistes i de les diferents maneres d’afrontar-la.

Michael Winterbottom (Blackburn, Lancashire, 29 de març de 1961) és un director anglès de cinema i televisió, guanyador de diversos premis. Sovint treballa amb els mateixos actors, entre els quals hi ha Shirley Henderson, Paul Popplewell, John Simm, Steve Coogan,Rob Brydon, Raymond Waring i Kieran O’Brien.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada