dijonSituació- Dijon és una ciutat de l’est de França, capital de la regió de la Borgonya.

Població- Més de 150.000 habitants

Curiositat – Dijon és el bressol de la mostassa del mateix nom, que es produeix amb conreus de la zona i que presenta un aspecte pastós de color groguenc-verdós.

Clima – El clima de Dijon és oceànic. Les pluges són freqüents i el temps és força canviant. Els hiverns són freds i els estius càlids, amb tormentes ocasionals.A més a més, té un ambient humit i les boires són freqüents.

Cuina – L’alta gastronomia és ben present a Dijon, amb productes molt selectes.Mereixen menció a part els vins de la zona, ja que la ciutat és la porta d’entrada d’importants zones de vinyes, com la Côte de Nuits, amb els seus vins coreguts arreu del món.

Capital d’un poderós ducat d’Europa de finals de l’Edat Mitjana. Fruit d’aquesta circumstància històrica, Dijon conserva un ric patrimoni arquitectònic i cultural. De fet, es considera que després de París és un dels centres culturals més importants de França.

D’entre els llocs que mereix la pena de visitar hi ha el Palau dels Ducs Valois,un fastuós edifici que va sorgir de la transformació de l’antic castell, a finals del segle XIV. Actualment, el Palau és l’Ajuntament i el Museu de Belles Arts.

El Palau compta amb la Torre de Felip el Bo, de mitjans del segle XV. Té 46 metres d’altura i és fàcilment reconeixible des de qualsevol punt de la ciutat. La torre és símbol del prestigi i del poder dels ducs.

Darrere del Palau, la Rue de Forges és una de les més antigues de la ciutat, on es conserven edificis elegants. On també podem fer una passejada agradable és a la Rue Chaudronnerie; mentre que la Rue Verriere és un pintoresc vial on antigament hi havia els mercaders. En tots aquests llocs podem observar edifics de gran bellesa arquitectònica, molts de les quals amb fusta i amb vistosos balcons, a més de les conegudes teulades esmaltades. Tot plegat, amb un encant especial. Especialment, cal mencionar els hotels Chambellan, Vogüe i les cases Millière i Milsand.

Les places François Rude i Darcy són també punts que cal veure en una visita a Dijon.

D’esglésies, cal esmentar la catedral de St. Bénigne, l’església de St. Michelan, la de Nôtre-Dame, entre moltes altres. De fet, cal saber que Dijon té el sobrenom de ‘ciutat dels cent campanars’.

Pel que fa a les places i a jardins, a Dijon són especialment ben cuidats. Es calcula que la ciutat compta amb unes 700 hectàrees de sòl verd. Podem esmentar el Jardí Darcy o el Parc de la Colombière.

En relació amb els Museus, a banda del de Belles Arts ubicat al Palau, cal esmentar l’Arqueològic, o el d’Art Contemporani Le Consortium, entre d’altres.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada