Diferents mètodes de poda

poda• Poda de formació: Es fa durant els primers anys i, especialment, en el moment de la plantació, per aconseguir equilibrar la forma de l’arbre o arbust i per estimular el seu creixement. Es fa en totes les plantes ornamentals llenyoses i serveix per rectificar la seva forma i eliminar les branques tortes.

• Poda de neteja:Serveix per eliminar les branques seques o malaltes, els brots que creixen de la base o del portaempelts i les branques que s’encreuen amb d’altres. També serveix perquè a l’interior de la planta arribi més sol i aire. Es pot aplicar en qualsevol exemplar per mantenir-lo sa.

• Poda de rejoveniment: Es tracta d’una poda dràstica on s’eliminen les branques més gruixudes des de la base per estimular la formació de noves branques i així rejovenir l’exemplar. Generalment, es fa a finals de l’hivern.

• Poda de floració i fructificació: El seu objectiu és aconseguir una millor floració i, amb això, més producció de fruits, però és important saber quines branques floriran (les d’aquest any o les de l’anterior) i en quina part de l’arbre (a les puntes de les branques o al llarg de la branca).

Per Redacció / Tot Sant Cugat