aeroport-seuEl Govern ha donat avui llum verd a la signatura del protocol d’entesa per a la cogestió i promoció de l’aeroport Andorra – la seu d’Urgell. Aquesta signatura tindrà lloc aquest dijous 8 de gener a la mateixa infraestructura i anirà a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, i el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé.

Els elements predominants d’aquest Protocol són els següents:

–    Es defineixen les condicions operatives mínimes, en particular els horaris d’obertura de l’aeroport (de 8.30 hores a 17.00 hores en temporada d’hivern i de 8.00hores a 19.00 hores en temporada d’estiu).

–    Es fixa l’import (fix i variable) que aportarà el Govern d’Andorra. L’import fix es destina a cobrir com a màxim el 50% del dèficit d’explotació amb un topall de 300.000 €. L’import variable s’aporta en relació al nombre de viatgers que arribin a l’aeroport.

–    El Govern d’Andorra disposa d’espais publicitaris tant a la terminal com a l’exterior, que podrà comercialitzar a organismes i empreses andorrans tant del sector públic com del privat.

–    La promoció de l’aeroport es fa de manera conjunta entre ambdues administracions, en particular en la cerca d’operadors, i amb accions de comunicació i de comercialització a operadors turístics, coordinades per Andorra Turisme.

–    Es crea una Comissió Mixta amb 3 representants per cada part que vetllarà pel bon funcionament d’aquest Protocol. La presidència d’aquesta Comissió serà rotatòria per 1 any, essent el primer any assumida per Andorra.

–    El Protocol té una vigència de 5 anys a partir de la signatura, prorrogables tàcitament anualment.

El 4 de febrer del 2014, el Govern d’Andorra i la Generalitat de Catalunya van signar un Protocol relatiu al desenvolupament de l’Aeroport Andorra – La Seu d’Urgell, en el qual s’establia que s’havien de definir les línies de col·laboració i els compromisos destinats principalment a dissenyar el model de cogestió i promoció conjunta. En aquest document s’annexava un full de ruta que establia i calendaritzava totes les accions a efectuar per convertir la infraestructura d’aeroport privat a aeroport d’ús públic i comercial.

Durant l’any 2014, la Generalitat de Catalunya ha dut a terme els tràmits i ha realitzat les instal·lacions i equipaments necessaris, en particular la implantació dels equipaments d’informació de vol (AFIS), així com la inversió en una nova estació meteorològica, necessaris per obrir l’aeroport al tràfic comercial.

El 30 d’octubre del 2014, el Ministeri de Foment espanyol va publicar el document AIP (Publicació d’Informació Aeronàutica), que avala a nivell tècnic el compliment de les instal·lacions de l’aeroport per a l’obertura al tràfic comercial a partir del 8 de gener del 2015.

Finalment, l’informe favorable que requalifica l’Aeroport a ús públic i comercial va ser publicat per la Secretaria d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, del Ministeri de Foment espanyol, el 26 de desembre del 2014. Amb aquest informe, l’Aeroport Andorra – La Seu d’Urgell adquireix l’ús públic i comercial el 8 de gener del 2015. La requalificació d’aquest aeroport permet la creació de serveis regulars, vols charters, de serveis d’aerotaxi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada