Diagnòstic precoç de demències

Hi ha la creença popular que és normal que l’envelliment comporti la pèrdua de les capacitats cognitives fins al punt de dificultar les activitats quotidianes, per aquest motiu poca gent, de manera preventiva, es fa proves mèdiques perquè li diagnostiquin si pateix o no demència. 

Segons l’Informe Anual sobre l’Alzheimer 2011, elaborat per Alzheimer’s Disease Internacional (ADI), hi ha 36 milions de persones arreu del món que pateixen demència, de les quals un 75% no han estat diagnosticades.

Malgrat això, el diagnòstic precoç de les demències és clau per poder receptar el tractament adequat a l’inici de la malaltia per frenar el seu avenç i els seus símptomes.

A Espanya hi ha una residència que realitza de forma pionera una avaluació integral i conjunta per part del geriatra i del pneuropsicòleg, que inclou l’anàlisi de les variables clíniques, analítiques, pneuroanatòmiques, cognitives, funcionals i conductuals. D’aquesta manera es pot determinar si la persona pateix alguna demència, de quin tipus i en quin grau de severitat.

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.