Les llevadores aprofiten la seva diada per reivindicar la necessitat de regular la seva professió. Actualment, el programa maternoinfantil atén el 90% de les dones que es posen de part al país i segons les seves dades, la mitjana de les mares és de 33 anys. Aquesta tarda han organitzat diverses xerrades i activitats per donar-se a conèixer.

Les llevadores han celebrat aquesta tarda el Dia Internacional de la Llevadora. Una diada que serveix per dur a termes activitats, informar, i sobretot, donar-se a conèixer.

L´any 2016 l´Hospital va atendre 558 parts, i de fet, el programa maternoinfantil de les llevadores ja atén el 90% de les dones embarassades. És per això que, un any més, les llevadores han reivindicat la necessitat de legislar la seva activitat.

L´edat mitjana de la mare a Andorra és de 33 anys i la meitat de parts de l´any passat eren de mares que tenien el primer fill.

Aquestes són algunes de les dades que s´han donat durant la xerrada ´Evolució de la maternitat a Andorra´, que juntament amb la de ´SOS, soc pare´, han mostrat el canvi de la maternitat. Això, juntament amb la baixada de la població al país, han fet que el nombre de parts vagi disminuint.

En aquest sentit, aquesta tarda també s’han recollit signatures per a la ILP per allargar la baixa de maternitat.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada