Deu nous positius de coronavirus aquest cap de setmana a l’Alt Pirineu i Aran

Residència Caser d'Oliana
Residència Caser d’Oliana (Foto caseresidencial.es)

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha notificat que aquest cap de setmana -entre divendres i diumenge- s’ha diagnosticat 10 nous positius de COVID-19 a la regió de l’Alt Pirineu i Aran. D’aquests, només un s’ha notificat les darreres vint-i-quatre hores, mentre que els altres nou es van detectar els dos dies anteriors.

Aquesta dada eleva fins a 525 el total de contagis confirmats a les comarques pirinenques des que la pandèmia va arribar a Catalunya ara fa quatre mesos. El nombre total d’altes hospitalàries es manté un dia més en 176, després que els darrers dies no se n’ha donat cap.

Mentrestant, a Oliana, l’Ajuntament ha comunicat aquest cap de setmana que ha decidit limitar l’aforament de la piscina municipal, en el marc de les mesures per prevenir l’expansió del coronavirus després que divendres passat es va confirmar l’aparició d’un brot a la residència del municipi, amb 26 positius asimptomàtics (16 residents i 10 treballadors). Ara la capacitat del recinte aquàtic olianès està limitada a un màxim de 34 persones alhora.

Paral·lelament, el consistori ha fet una publicació a les xarxes socials amb la qual demana a la població que reforci especialment la distància entre persones. Així, recomana als veïns i veïnes que, si s’han de trobar amb familiars o amics, se saludin des de lluny en comptes d’apropar-se, donar-se la mà o abraçar-se.

TOTES LES NOTÍCIES