Déu és a tot arreu, també al mòbil

Els creients i practicants estan d’enhorabona. Sobretot aquells a qui els costa desenganxar-se dels llençols per anar a missa. L’editorial Claret ha presentat una aplicació que porta Déu a dins el mòbil. La Missa de cada dia, així es dirà la nova app, ofereix, segons l’editorial, “els continguts que ja publicava en paper, però en format digital”. D’aquesta manera, es vol aconseguir que qualsevol persona pugui seguir la missa diària des de qualsevol lloc. Així, es tracta de la primera aplicació que ofereix aquest servei en català.

En un comunicat, Editorial Claret que l’aplicació “inclou els textos litúrgics per a totes les celebracions eucarístiques del missal en català i en castellà”. Especifica que no només s’inclouen “les d’àmbit general, sinó que també les que són pròpies de cada bisbat i les de les principals poblacions”. Automàticament ofereix els textos que corresponen a cada dia segons el calendari litúrgic i les festivitats locals més importants. A banda, l’app també proporciona comentaris sobre els textos bíblics per facilitar la preparació de les homilies o per la meditació i pregària personal de qualsevol usuari.

El Papa per la digitalització

En el darrer document sobre els joves, el Papa Francesc afirma que “ja no es tracta només d‘’utilitzar” instruments de comunicació, sinó de viure en una cultura àmpliament digitalitzada”. Sembla, doncs, que, com a mínim les esferes més altes de l’església, però, com demostra l’aplicació que tot just s’inaugura a Catalunya, també les regionals, tenen la intenció d’abraçar la modernitat i, d’alguna manera, formar-ne part.

Un aplicatiu intuïtiu

Segons l’organització, “el format de l’app es presenta de manera molt intuïtiva, amb un disseny clar i senzill, que facilita la navegació pels diferents continguts”. A banda, “conté fotografies de qualitat que completen la lectura”. A part dels textos litúrgics oficials de cada dia, inclou comentaris de l’evangeli; introduccions, punts de reflexió i pregàries en les solemnitats i el santoral; i les principals celebracions locals i diocesanes