Text i foto: Guardia Civil

Sobre les 18:00 hores d’ahir dimecres, 21 de febrer, efectius de la Guàrdia Civil de Lleida, amb destinació a la Secció Fiscal de la Seu d’Urgell, van procedir a la detenció de tres persones per la comissió d’un delicte continuat de contraban, incautant-els la quantitat de 3.010 paquets de tabac de contraban de diverses marques, procedents d’Andorra i amb un valor de 14.175 euros.

La intervenció es va iniciar a quan els agents que es trobaven realitzant servei fiscal prop de la frontera hispanoandorrana, es van adonar de la presència de dos vehicles, conduïts tots dos per contrabandistes habituals, prenent direcció Andorra per una pista forestal.

En tenir sospites que els dos vehicles poguessin estar cometent alguna acció il·lícita, els agents romanen en un punt a la fi de poder controlar la possible baixada dels mateixos, fet que es produeix passats uns minuts.

En aquest moment, els vehicles, a gran velocitat s’incorporen a la N-145 amb direcció a la localitat de la Seu d’Urgell, a pocs metres on els agents havien muntat prèviament un dispositiu per a la seva identificació.

Un dels conductors, en adonar-se de la força policial, decideix donar la volta i circulant en direcció contrària (amb el consegüent perill per a la resta d’usuaris), intenta la fugida en direcció Anserall .

Tots dos vehicles, finalment, davant la presència de la Guàrdia Civil, decideixen posar fi a la seva fugida, sent identificats tots els seus ocupants, sent aquests S.G., de 27 anys, de nacionalitat colombiana, M.A.M., de 64 anys, de nacionalitat espanyola, R.V.G., de 46 anys, de nacionalitat colombiana i J.P.S., de 58 anys i de nacionalitat colombiana, tots ells amb domicili a la Seu d’Urgell.

Inspeccionats els vehicles, un Peugeot model Partner i un Renault model Scenic, es localitzen a l’interior un total de 3.010 paquets de tabac de diverses marques, de procedència extracomunitària i sense els precintes reglamentaris, valorat en 14.175 euros.

Per tot el citat, es procedeix a la detenció dels tres primers, com a presumptes autors d’un delicte continuat de Contraban (Llei Orgànica 12/95 de repressió del contraban), en haver comès tres infraccions en menys d’un any, sumant en total més de 15.000 euros, i a l’última d’elles (J.P.S.), se li imputa un delicte contra la
Seguretat Vial, a més de la infracció de contraban corresponent. S’instrueixen diligències que van ser entregades al Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de la Seu d’Urgell, quedant els detinguts en llibertat després de prestar declaració en dependències policials, i a disposició de l’autoritat judicial, juntament amb el gènere decomissat i vehicles intervinguts.

Amb aquestes detencions, s’ha aconseguit desmantellar l’estructura d’un grup criminal de mitjana escala, dedicat al contraban de tabac de contraban procedent d’Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada