policiaEl dia 6 de novembre del 2013, funcionaris del Cos de Policia, van procedir a la detenció d’un resident de 52 anys de nacionalitat holandesa, per un presumpte delicte de blanqueig de diners, segons ha informat avui la Policia en un comunicat.

Aquesta detenció és la culminació d’una llarga investigació i de l’estreta col·laboració amb les autoritats judicials i policials holandeses. En el procés d’investigació s’han realitzat diferents comissions rogatòries internacionals i reunions a l’Oficina Central d’Eurojust a La Haia (Països Baixos).

En l’operatiu hi ha la participació de les autoritats judicials, de la fiscalia i de la policia de tres països (Holanda, Espanya i el Principat d’Andorra). Aquesta mateixa operació ha permès la detenció a Espanya de dos altres súbdits holandesos, ex-residents al Principat, i el segrest de béns immobles i vehicles de luxe, tant a Marbella (Màlaga) com a Alacant, amb la col·laboració de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional d’aquest país.

Al Principat s’han efectuat diferents registres, que han dut al bloqueig de 300.000 euros en comptes bancaris, el segrest de tres vehicles automòbils i l’embargament d’una parcel·la de terreny. La persistència que ha envoltat aquesta extensa i complexa investigació internacional, amb el nom d’Operació Sunbird a Holanda, i al Principat d’Andorra com Operació Cavall de Troia, ha reeixit amb el desbaratament d’una important organització criminal dedicada al tràfic internacional d’estupefaents a gran escala.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada