Detenen un home per cultivar marihuana en una casa de Gerri de la Sal

Algunes de les plantes de marihuana intervingudes pels Mossos (Mossos d'Esquadra)
Algunes de les plantes de marihuana intervingudes pels Mossos (Mossos d’Esquadra)

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir ahir dimarts un home, de 24 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. La detenció és resultat d’una investigació oberta fa unes setmanes després de tenir indicis de l’existència d’una casa a Gerri de la Sal (Pallars Sobirà) on podria haver-hi una plantació de marihuana.

Arran aquests fets es va iniciar una investigació que va permetre localitzar una casa de quatre plantes, situada al carrer Major, que tenia l’escomesa elèctrica connectada fraudulentament. A més, van comprovar que els aires condicionats funcionaven ininterrompudament durant les 24 hores del dia.

Amb aquests indicis ahir, a la matinada, es va realitzar una entrada i perquisició a la casa. Un cop dins, van comprovar que tres de les plantes estaven habilitades per al cultiu de marihuana.

Concretament, en una de les plantes van intervenir 250 testos amb les tiges tallades, que podrien ser d’un cultiu anterior. En una altra, van intervenir 490 testos amb plantes de marihuana en procés de creixement. I per últim, en la darrera planta van trobar 164 testos més preparats per a un cultiu imminent.

Totes les estances estaven habilitades amb una complexa infraestructura per a facilitar el cultiu de les plantes. Disposaven d’aires condicionats, làmpades, extractors d’aire i ventiladors, així com sistema de reg amb dipòsits connectats a una mànega per a conduir la solució nutrient.

Durant l’escorcoll es va detenir un home que pernoctava a la casa i s’encarregava del manteniment i vigilància de la plantació. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

El detingut passarà properament a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tremp.

[do_widget id=category-posts-pro-64]