Detenen tres persones a la Seu i a Lleida relacionades amb el segrest del fill d’un narcotraficant

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos veïns de la Seu d’Urgell i un de Lleida per la seva presumpta implicació en el segrest, el passat 25 de setembre, del fill d’un narcotraficant, que va ser rescatat a Barcelona.

Els implicats que han estat arrestats a la Seu són Manuel A.V., de 31 anys, i Ricardo V.H., de 30 anys. L’altre detingut és Albert M.A., de 49 anys i resident a Lleida.

En els registres efectuats per la policia catalana als domicilis dels dos primers, a la capital urgellenca, hi han aparegut indicis que demostren la seva vinculació amb aquesta trama. Al tercer se l’acusa d’un delicte d’encobriment, perquè hauria facilitat el cotxe amb què es va produir el rapte i després va netejar-lo per eliminar les proves.

L’origen del cas

El menor havia estat segrestat el 25 de setembre, després que ell i la seva mare van anar enganyats a una reunió a Barcelona, en què els asseguraven que els regularitzarien la situació legal. Van ser portats a un descampat del Baix Llobregat i allà quatre homes armats i amb la cara tapada van posar el nen en un maleter i van exigir a la dona, de nacionalitat colombiana, un rescat de 5 milions d’euros.

La mare va donar a conèixer els fets als Mossos d’Esquadra i la investigació va portar, dos dies després, a la localització i detenció dels quatre principals implicat. Els policies van trobar el menor  lligat i sedat. En total han estat set els detinguts per aquest segrest.

L’instigador de l’acció va ser un intern d’una presó que havia coincidit amb el narcotraficant al centre penitenciari i que va aconseguir dades per assegurar-se que podria pagar un rescat elevat.

TOTES LES NOTÍCIES