Detenen el gerent d’Ordino Studios per un presumpte mal ús dels diners de la Sdadv

jordi-albaEl Cos de Policia ha confirmat que aquest dimecres a la tarda es va detenir el gerent d’Ordino Studios, Jordi Albà. El detingut es troba actualment retingut a les dependències policials, a l’espera de passar a disposició judicial, després de 48 o 72 hores, segons determini el batlle. El motiu de la detenció està relacionat amb un delicte patrimonial, i tal com ha avançat el Diari d’Andorra en la seva edició digital, arran d’un presumpte frau que hauria comès sent president de la Societat de drets d’autor i drets veïns (Sdadv). Segons ha explicat l’actual president de la Sdadv, Jordi Barceló, al mes de juny van detectar diverses despeses no justificades per part d’Albà, que en global ascendien a uns 4.000 euros, i tot i que va acabar retornant els imports i va dimitir com a president de l’entitat, es va posar el cas en coneixement de la Fiscalia.

A banda de l’enrenou que ha generat la fallida d’Ordino Studios, el seu gerent, Jordi Albà, també hauria comès irregularitats durant la seva etapa com a president de la Societat de Gestió Col·lectiva de Drets d’Autor i Drets Veïns (Sdadv). L’actual president de l’entitat, Jordi Barceló, ha explicat ue el mes de juny van detectar diferents despeses fetes amb la targeta de crèdit de l’entitat en diferents moments que no eren justificables, i que en total ascendien a 4.000 euros.

Els membres de l’entitat van demanar a Albà que justifiqués les despeses o les retornés, i va acabar subsanant el deute i dimitint del càrrec. Tot i això, i amb l’objectiu de portar una gestió transparent de l’entitat, Barceló ha indicat que es va informar la Fiscalia sobre la qüestió, i que aquesta ha estat investigant el cas durant els darrers mesos, fins a culminar amb la detenció d’Albà aquest dimecres a la tarda.

Barceló ha afegit que com que els diners van ser retornats, no sap si es pot parlar d’una apropiació indeguda, però que haurà de ser la Justícia la que determini si hi ha responsabilitats penals en la qüestió. A més, el president de la Sdadv ha afegit que no li va sorprendre la notícia sobre la fallida d’Ordino Studios, i es mostra alleujat pel fet que ells detectessin a temps les irregularitats comeses i d’haver pogut recuperar els diners.

TOTES LES NOTÍCIES