Detenen dos joves andorrans per furtar tabac valorat en 5.082 euros d’un establiment comercial d’Escaldes

La Policia va detenir el passat dilluns dos joves andorrans de 18 anys com a presumptes autors d’un furt amb força en un establiment comercial d’Escaldes, d’on s’haurien endut tabac per valor de 5.082 euros. Aquestes dues detencions formen part de les 17 que ha dut a terme la Policia durant la setmana del 18 al 24 de març per diversos delictes.

La Policia va detenir els dos joves andorrans de 18 anys el passat dia 18 de març a les 4.36 hores quan van ser avisats que dos nois havien sortit corrents de l’interior d’un establiment comercial d’Escaldes amb unes caixes de tabac. Els agents van poder detenir els dos joves que havien forçat la porta d’entrada causant danys per valor de 548 euros. A més, les quatre caixes de tabac que es van endur estaven valorades en 5.082 euros. El gerent de l’establiment va cursar la corresponent denúncia. La Policia ha destacat que les detencions es van produir gràcies a la col·laboració ciutadana.

D’altra banda, durant la setmana passada es van efectuar vuit detencions relacionades amb delictes contra la seguretat del trànsit. La matinada del 18 de març es va detenir un resident espanyol de 42 anys, que va es va negar a sotmetre’s a la prova de control d’alcoholèmia. El mateix dia 18, els agents van detenir un resident espanyol de 52 anys, amb una taxa de 2,49 g/l. El dimecres 20 de març es van produir tres detencions més: a un resident espanyol de 24 anys, amb una taxa d’1 g/l, i a dues dones andorranes de 33 i 24 anys, amb unes taxes d’1,86 g/l. i 1,91 g/l. respectivament. La segona dona també va ser detinguda per resistència greu, injúries i maltractaments corporals lleus a funcionaris.

El divendres van tenir lloc dues detencions més relacionades amb l’alcoholèmia, una a un andorrà de 35 anys, amb una taxa d’1,72 g/l, i l’altra a una andorrana de 25 anys, amb una taxa d’1,09 g/l. Finalment, el passat dissabte es va detenir una andorrana de 42 anys, amb una taxa d’1,42 g/l.

D’altra banda, els agents van detenir el passat dilluns a Encamp, un jove resident de nacionalitat portuguesa de 20 anys, com a presumpte autor d’insults, amenaces i resistència greu a funcionaris, lesions doloses, possessió i consum de droga tòxica. La patrulla de la Policia va controlar el jove en veure com consumia una cigarreta confeccionada amb marihuana per la via pública. El noi va ingressar al Centre Penitenciari de la Comella en règim d’arrest nocturn.

La Policia també va detenir el passat dijous a Andorra la Vella un resident espanyol de 30 anys com a presumpte autor de maltractaments en l’àmbit domèstic. Posteriorment, el 23 de març, els agents van detenir tres homes al Pas de la Casa, 2 no residents de nacionalitat francesa, i 1 resident portuguès, de 31, 34 i 29 anys, com a presumptes autors de lesions doloses i amenaces. La patrulla va ser requerida a la terrassa exterior d’un restaurant ja que s’estava produint una baralla. La Policia ha informat que una quarta persona implicada en l’incident va patir una ferida al cap que va requerir assistència mèdica.

El dissabte també es va detenir a Escaldes-Engordany, un jove resident portuguès de 20 anys, com a presumpte autor d’insults, amenaces, resistència i desobediència greu a funcionaris de policia. La detenció es va produir durant un control rutinari a diferents persones quan va mostrar una actitud arrogant i no va fer cas de les indicacions dels agents.

Finalment, aquest diumenge la Policia va detenir a Andorra la Vella, un jove no resident de nacionalitat francesa de 21 anys, com a presumpte autor d’insults, amenaces, resistència i desobediència greu a funcionaris de policia. Segons informa la Policia, en la intervenció a l’interior d’un local d’oci de la capital, el jove va increpar i buscar enfrontaments amb la resta de clients.

TOTES LES NOTÍCIES