Detenen a la Seu un acusat d’agredir sexualment quatre menors

Material que la Guàrdia Civil ha comissat a l'home acusat d'abusos sexuals a menors i que ha estat detingut a la Seu
Material que la Guàrdia Civil ha comissat a l’home acusat d’abusos sexuals a menors i que ha estat detingut a la Seu

La Guàrdia Civil ha detingut a la Seu d’Urgell un home que hauria agredit sexualment quatre menors. Tant l’acusat com les presumptes víctimes són exiliats ucraïnesos que, arran de l’esclat de la guerra al seu país, s’havien establert a la província de Múrcia.

Segons han apuntat fonts policials, el suposat autor dels fets residia a Cartagena, al costat de famílies desplaçades pel conflicte bèl·lic, i es guanyava la confiança de les mares per a quedar-se sol amb els petits. Després que dos infants expliquessin el que passava a la seva progenitora, la dona va denunciar els fets. Llavors, l’home va fugir i va anar a parar a la Seu d’Urgell, amb la intenció de sortir de l’Estat com més ràpid millor tot creuant la frontera. Tanmateix, agents de l’institut armat van identificar-lo i el van arrestar.

Tal com s’ha donat a conèixer aquest dimarts, l’operació s’ha anomenat ‘Opikum’ i es va iniciar a finals de setembre, quan una dona ucraïnesa va informar, mitjançant una associació dedicada a donar suport a desplaçats i refugiats, que un compatriota que convivia al mateix immoble podia estar agredint sexualment els seus fills menors d’edat. Assistida per agents d’aquesta associació, la mare es va desplaçar a la caserna de la Guàrdia Civil de Cartagena per a denunciar els fets que els infants li havien relatat.

La denunciant va explicar als investigadors que el sospitós s’havia guanyat la seva confiança i la dels nens, amb els quals acostumava a jugar. Així, el detingut aprofitava els moments en què es quedava tot sol amb els petits per a fer-los tocaments en zones íntimes.

Quan la mare va saber el que estava passant, va parlar amb d’altres mares ucraïneses de menors que també es relacionaven amb aquest individu. Poc després l’institut armat va rebre dues denúncies més relacionades amb el cas. Llavors va ser quan l’home va fugir per a intentar evitar la detenció. Finalment, però, va ser interceptat a la Seu d’Urgell abans no pogués crear la frontera per a entrar a l’Estat francès.Comissats quatre mòbils i unes ulleres amb càmera

En el moment de l’arrest, els agents van comissar-li quatre telèfons mòbils, a més d’unes ulleres de sol amb càmera oculta integrada. El detingut ja ha passar a disposició del Jutjat d’Instrucció de la Seu d’Urgell, que s’ha fet càrrec del cas.

El jutge n’ha decretat l’ingrés a presó. L’operació segueix oberta fins que siguin analitzats els dispositius d’emmagatzematge tecnològic comissats i es determini si contenen fitxers relacionats amb la investigació.

TOTES LES NOTÍCIES