explosius

El diumenge dia 4 de gener del corrent, vers les 13:30 hores, el Servei de Policia va ser requerit per tal de desplaçar-se a l’aparcament d’un centre comercial de Sant Julià de Lòria, lloc on s’havia produït una explosió a l’interior d’un turisme amb vàries persones ferides.

Sobre el lloc es controla a tres persones, dos homes i una dona de 62, 41 i 34 anys, de nacionalitat espanyola i no residents. L’home de 41 any i la dona presenten diferents ferides al rostre i a les extremitats. Inicialment i segons manifesten els mateixos, l’incident s’hauria produït a l’encendre un petard a l’interior del turisme marca BMW 530 amb matrícula espanyola. Seguidament el Cos de Bombers trasllada a les dues víctimes a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Per la seguretat de les persones o danys en les estructures i restablir la normalitat s’acordona la zona on es troba estacionat el turisme, es desplaça l’equip TEDAX (tècnics en desactivació d’artefactes explosius i defensa NRBQ) així com un guia de gos en la recerca de substàncies explosives, per efectuar una inspecció sobre el lloc, el vehicle i els voltants.

En l’interior del turisme es localitzen varies bosses amb pólvora, envasos buits de pólvora i pistons.

Vist els fets es trasllada a la tercera persona implicada i no ferida a les dependències policials per a un millor esclariment dels fets.

L’enquesta determina que els interessats després d’haver adquirit pólvora a granel, la qual estaven manipulant a l’interior del turisme quan per causes ara mateix desconegudes s’hauria originat per accident una detonació i posterior deflagració.

Vist els fets i havent generat un risc per a la integritat i la salut de les persones al produir-se una explosió en un lloc públic, essent les 20:02 hores es va procedir a la seva detenció com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat col·lectiva.

Pel que fa a les dues persones ferides finalment van ser traslladades a un centre mèdic espanyol pel tractament de les seves lesions.

(Text i foto: cos de Policia)

 

3 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada