seprona

En el transcurs d’un servei propi de l’especialitat, integrants del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) voltants de l’Embassament d’Escalis, situat en el terme municipal del Pont de Suert.

Els fets van ocórrer sobre les 19:00 hores, una vegada que els agents del Seprona es van presentar en el lloc, localitzant a dues persones de nacionalitat romanesa, que es trobaven exercint la pràctica de la pesca recreativa en el citat embassament.

En tractar-se d’una zona sotmesa a Règim Especial, els agents van sol·licitar als esmentats individus, la documentació necessària per exercir la pesca (permís personal diari), manifestant aquests que mancaven del mateix.

Al costat d’un dels pescadors, es van localitzar vius i retinguts en un bidó d’aigua, una truita comuna i deu exemplars de madrilla/madrilleta vermella (achondostoma arcasii); aquesta última, una espècie de peix d’aigua dolça, catalogada com protegida.

Per tot l’anteriorment esmentat, es procedeix a denunciar a I.S.V., de 53 anys i a C.R.V.C., de 29 anys, tots dos de nacionalitat romanesa i veïns de Vielha, per sengles infraccions a la Llei 22/2009, de 23 de desembre, d’ordenació sostenible de la pesca en aigües continentals, intervenint-se així mateix les canyes de pescar que portaven.

Els fets han estat posats en coneixement del Departament de Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (Sanitat Animal), de la Generalitat de Catalunya, i  els animals vius han estat retornats a mitjà aquàtic al que pertanyien.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada