Els tècnics han detectat que una part dels 3.000 litres de gasoil que aquest dimecres es van vessar a Incles han anat a parar a la depuradora de Canillo a través de la xarxa d’aigües residuals. Segons el director de Medi Ambient, Marc Rossell, es continua descartant que de moment l’hidrocarbur hagi arribat al riu. Aquest dijous els tècnics continuen treballant sobre el terreny per localitzar el carburant que s’ha filtrat al sòl, i s’està estudiant la possibilitat de fer noves perforacions, ja que la rasa que es va obrir al carrer de davant de l’edifici no va donar cap resultat.

Tot i que encara no han quantificat l’hidrocarbur que ha anat a parar a la depuradora, Marc Rossell ha explicat que semblaria ser que són petites quantitats, i que durant aquest dijous es procedirà a aïllar-lo.

De moment, segons les inspeccions fetes pels Bombers, no s’ha detectat gasoil al riu ni a la presa de Ransol, tot i que no es descarta que en els propers dies hi pugui arribar, ja que es pot anar filtrant pel sòl, i a més, cal tenir en compte que des del lloc del succés hi ha un pendent fins al riu. Una part del gasoil vessat va anar a parar a la sala de calderes, i d’allí va passar per un tub que connecta amb la xarxa de sanejament.

Marc Rossell ha afegit que s’està estudiant fer noves perforacions en el pendent, i ha destacat que les tasques són difícils, sobretot per localitzar les trampes de les connexions, ja que a la zona hi ha més d’un metre de neu acumulada.

Per la seva part, el ministre de Medi Ambient, Francesc Camp, també ha explicat que estan buscant ‘la millor fórmula’ per detectar l’abast de la contaminació. Ha reconegut que una part del gasoil ha anat a parar a la depuradora de Canillo ja que el moment del vessament va coincidir amb l’entrada d’hidrocarburs en aquesta instal·lació. Camp ha admès que estan treballant per establir quina part del vessament es trobaria a la depuradora i per delimitar el volum d’hidrocarbur que s’ha filtrat pel sòl.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada