Desodorants o antitranspirants

desodorantPer trobar la protecció òptima que necessitem sense por que la suor molesti els altres i a nosaltres mateixos es fa imprescindible una bona higiene diària, així com l’ús de desodorants o antitranspirants.

Els desodorants actuen eliminant els bacteris amb agents bactericides com l’alcohol, entre d’altres. Però al cap d’algunes hores els bacteris es reprodueixen, amb la qual cosa pot tornar la pudor.

És per això que alguns productes inclouen en la seva formulació altres components de gran eficàcia perquè l’efecte desodorant duri molt més.

D’altra banda, i com el nom indica, els antitranspirants redueixen la transpiració a través del clorhidrat d’alumini, capaç d’absorbir la humitat.

Un cop aplicat el producte a la superfície de la pell forma un film que regula la quantitat de suor que segreguen les glàndules. Aquest gel desapareix amb el temps a causa de l’eliminació natural de les cèl·lules de la pell.

Per la seva formulació els antitranspirants són mals vehicles per a les fragàncies, per això no porten perfum o en molt baixa quantitat.

Un truc per maximitzar l’efectivitat del teu desodorant: utilitza’l sempre sobre l’aixella neta i seca.

 Per Redacció / Tot Sant Cugat