JUSTICIA2

El Tribunal Superior ha desestimat el recurs del Sindicat de Personal de l’Administració de Justícia i l´Associació de Secretaris Judicials, que havien denunciat que s´havia vulnerat el seu dret a la llibertat sindical durant el procés de discussió de la llei de reforma dels complements de pensió dels funcionaris. Entre altres coses, consideraven imprescindible que es consultés la comissió consultiva de la justícia, cosa que el tribunal creu que no era necessari ja que es va escoltar la comissió de la funció pública, que engloba tots els empleats públics.

El Sindicat de Personal de l´Administració de Justícia i l´Associació de Secretaris Judicials van denunciar fa uns mesos que l´executiu no havia escoltat la comissió consultiva del seu sector per elaborar la llei de reforma dels complements de pensió dels empleats públics. Per tant, consideraven que s´havia vulnerat la seva llibertat sindical i que la llei s´havia de declarar nul·la.

El Tribunal Superior, d´entrada, deixa clar que l´associació que aglutina els secretaris judicials no està legitimada a presentar cap acció per defensar el col·lectiu ja que no està degudament inscrita en el registre d´associacions sindicals del Principat i, per tant, es podria dir que no existeix formalment.

Pel que fa a l´argument que no s´hagi tractat amb la comissió consultiva de la justícia el projecte de llei de la reforma dels complements de pensió, el tribunal afirma que no era necessari ja que el text legal afecta tots els funcionaris, que estan representats per la comissió consultiva de la funció pública.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada