nens

Diverses investigacions han demostrat que l’art té un paper essencial en el desenvolupament dels nens i també en el seu aprenentatge de la lectura, l’escriptura i el càlcul. La seva contribució es pot agrupar en les àrees següents.

• Desenvolupament personal Les activitats artístiques donen l’oportunitat d’expressar la creativitat; potencien l’autoestima i el concepte d’un mateix.

• Desenvolupament social Es potencia a mesura que el nen aprèn a cooperar en un treball artístic fet en grup.

• Desenvolupament físicEls músculs més petits, la coordinació mà-ull, la lateralitat i el sentit del ritme es desenvolupen gràcies a les formes d’expressió artística.

• Desenvolupament del llenguatge L’art és una forma d’expressió que no es basa en l’habilitat verbal, però el llenguatge i el vocabulari infantil experimenten un gran desenvolupament a mesura que els nens parlen dels seus treballs. A més, el dibuix contribueix al desenvolupament de l’escriptura en els més petits.

• Desenvolupament cognitiu Els beneficis de l’art es deixen notar especialment en àrees com la representació simbòlica, la relació espaial, números i quantitats, ordre, sèries, classificacions, etc.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada