Desenvolupador web, el professional tecnològic més buscat a Espanya

Una noia amb un portàtil davant uns servidors
Desenvolupador web (Christina @ wocintechchat.com | Unsplash)

Segons dades de l’startup espanyola Studentfinance.com, que finança la formació en habilitats tecnològiques a través d’un Acord d’Ingressos compartits (ISA), pel qual els alumnes comencen a pagar pels seus estudis després de trobar ocupació, el professional tecnològic més buscat a Espanya és el desenvolupador web. Una conclusió a la qual la companyia ha arribat després de recaptar els perfils amb més ofertes d’ús del sector IT publicades a l’Estat espanyol fins al 20 de juny d’aquest any.

Gràcies a aquest estudi, Studentfinance.com també ha detectat que dins de l’àrea de desenvolupament web, els experts que més demanden les empreses són els especialistes en Java (683 ofertes), analistes (585 ofertes) i desenvolupadors Front End (522 ofertes). Segons Mariano Kostelec, CEO de la companyia, “només aquests tres perfils professionals sumen 1.790 ofertes d’ocupació en els últims mesos, la qual cosa mostra l’elevada demanda que existeix per part de les empreses de tot el país”.

A més, la companyia també ha analitzat quines són les cinc habilitats més sol·licitades als desenvolupadors web, és a dir, aquells coneixements que realment reclamen les empreses. D’aquests resultats, es dedueix que tindrem més oportunitats laborals si comptem amb coneixements de Javascript, (2.231 ofertes d’ocupació), SQL (2.207 ofertes), habilitats .NET (1.929 ofertes), APIs (1.908 ofertes) i Java (1.829 ofertes).

Des de la companyia recorden, a més, que les ofertes de desenvolupador web van créixer un 13% durant el mes de març, en ple confinament, “un exemple de l’estabilitat laboral que ofereixen les ocupacions del sector tecnològic en moments de crisis com en el que ens trobem”, assenyala Kostelec.

Per Tecnonews