tots-volemDesprés del sorprenent i reconegut debut de la catalana Mar Coll amb Tres dies amb la família, la jove realitzadora torna als empantanegats territoris de la família per esbossar el retrat intermitent d’una dona aclaparada per la incertesa quan creua l’equador de la seva vida.

La protagonista, la Geni, és interpretada per una esplèndida actriu com Nora Navas amb tota la convicció i la fragilitat que requereix aquest personatge deconstruït, una actuació que li ha valgut d’altra banda el premi a la millor interpretació femenina en la recent edició de la SEMINCI. La Geni ha patit el fet traumàtic d’un accident que li ha provocat la pèrdua de la feina d’advocada reconeguda i li ha deixat visibles seqüeles físiques i mentals. Aquesta ensopegada vital atrapa i sacseja a la dona i la sumeix en un estat de desconcert absolut mentre tothom l’empeny a recomençar de nou, especialment el seu marit, Dani (Pau Durà).

Situada en aquest atzucac, ella dubta de quina direcció ha de prendre la seva nova vida i mentre pren consciència del punt d’inflexió en el qual es troba, sembla apostar indeterminadament per l’escapatòria com a possible via de sortida. La protagonista vol fugir del seu propi entorn domèstic i familiar que l’ofega però també vol fugir del rol que li pertocaria en societat i que la commina a reincorporar-se al món laboral com a símptoma de responsabilitat i maduresa.

Enmig d’aquest laberint personal, la Geni sembla entreveure la sortida amb la reaparició d’una vella amiga de joventut, Mariana (Valeria Bertuccelli), i es llença a reviure i trepitjar els espais de llibertat d’una joventut ja esvaïda, una adolescència perduda. La Geni abraça un comportament imprevisible que descol·loca a tothom i sembla situar-la en un punt de fugida al desconegut, un punt de no retorn. La Geni formula la dissidència i la revolta com a exponent d’un neguit vital que la tenalla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada