Descens del 11,4% dels inscrits al Servei d’Ocupació el mes de setembre

Servei d'Ocupació
Servei d’Ocupació (Arxiu)

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha presentat aquest dimecres les dades referents al Servei d’Ocupació (SOA). Segons ha destacat el titular de la cartera, el nombre global a final del mes de setembre de demandants en recerca de feina és de 810 persones. Tenint en compte que el mes passat eren 914 les persones en situació de recerca de feina, la xifra suposa una davallada de l’11,4% i confirma la tendència decreixent que ja es va apuntar el mes anterior.

El ministre Gallardo ha insistit en què la voluntat del Govern és continuar treballant per estabilitzar aquesta xifra, que va assolir el pic més alt a mitjans del mes de juny amb 1.873 demandants. En aquest sentit ha destacat que durant el mes de setembre 69 persones han estat contractades a través del Servei d’Ocupació, 38 de les quals en el marc del programa específic per al sector públic i entitats socials de foment de la contractació per donar resposta a la situació causada per l’emergència sanitària del SARS-CoV-2. A més, ha indicat el ministre, 195 persones també van trobar feina pels seus propis mitjans.

Alhora, es constata que el nombre total de llocs de treball oferts per part del SOA a final de setembre era de 708 places, una xifra similar a la del setembre del 2019 (-1,7%).

Pel que fa a l’ajut per desocupació, Gallardo ha exposat que 184 persones percebien al final de setembre la prestació. Del total, 53 són beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària preexistent a la COVID-19. La resta, 131, són beneficiàries de les prestacions ocasionals per desocupació involuntària arran del coronavirus SARS-CoV-2. La xifra total destinada a aquesta prestació específica durant el mes de setembre ascendeix a 103.204,06 euros, ha indicat. La resta, 53, són beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària preexistent a la COVID-19.

 

El nombre d’assalariats a final de juliol era de 37.488 persones
El ministre Gallardo també s’ha referit a les dades del departament d’Estadística que fan referència al nombre total d’assalariats existent, en aquest cas, a final del mes de juliol. La xifra de treballadors s’elevava fins a les 37.488 persones, una xifra lleugerament inferior a la del mateix mes del 2019 (-2,5%).

 

Les importacions i exportacions i els ingressos dels imports nets de duana apunten a una millora de l’economia el darrer mes
Finalment, el ministre Jordi Gallardo també ha fet referència a d’altres indicadors econòmics que també s’analitzen mensualment, com ara la importació i exportació de béns. Així, durant el mes de setembre les importacions han sumat 103,83 milions d’euros, una variació negativa del 3,8% respecte l’any anterior.

Per contra, les exportacions han sumat 39,81 milions, una xifra molt superior a la de l’any anterior degut al capítol “diversos”. Així, sense tenir en compte “objectes d’art, de col·lecció o d’antiguitat, inclosos en aquest apartat”, i que modifiquen substancialment la xifra, l’augment respecte el setembre del 2019 és del 7,7%.

Pel que fa als ingressos dels imports nets a la duana, al setembre s’han situat en els 17.379.044 euros, una xifra molt superior a la del mateix mes de l’any anterior, un 21%. Així, i malgrat que l’acumulat total del 2020 segueix sent negatiu pels mesos de més afectació de la pandèmia, es confirma la tendència de millora dels darrers quatre mesos.

TOTES LES NOTÍCIES