Descàrregues lícites

Quan parlem de noves tecnologies, ens trobem amb un sector ple de tabús i veritats incòmodes que són millor no revelar. En el cas de la pirateria aquest fet és encara més evident.

Segons demostra un estudi publicat pel Joint Research Centre de la Comissió Europea, la pirateria de música a internet no afecta negativament a les vendes de discos en els canals legals o de pagament.

Després d’analitzar a un total de 16.000 usuaris del Regne Unit, França, Alemanya, Itàlia i Espanya, aquest estudi anomenat “El consum de música digital a Internet: L’evidència de les dades clickstream ha demostrat que a més de no trobar efectes negatius en la pirateria, aquesta permet als consumidors conèixer un major nombre de grups per després comprar els seus discos o assistir als seus concerts.

Es demostra a més que si aquesta música només hagués estat disponible en webs de descàrrega legal, molts internautes no l’haurien comprat. Es tracta doncs d’un incentiu per al consum que hauria de ser analitzat amb deteniment.

La pregunta que sorgeix llavors és per què molts s’entesten a afirmar que la pirateria és la destrucció de la indústria cultural. Serà segurament pel desconeixement en què la ciutadania es troba respecte a aquest fet i pels interessos d’uns lobbis molt determinats.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció