APA:20150906-25255002-2. Salzburg (Austria), 06/09/2015.- Volunteers distribute food, water, clothes and other necessities to refugees welcomed at the train station in Salzburg, Austria, 06 September 2015. The flow of refugees crossing from Hungary into Austria slowed to a trickle after 10,000 migrants poured into the country the previous day, with many of them journeying onwards to Germany. Many of the refugees are fleeing war-torn countries such as Syria and Afghanistan, and thus qualify for international protection, but EU countries disagree on how to best handle the surge. (Afganist·n, Salzburgo, Siria, Alemania, HungrÌa) EFE/EPA/NEUMAYR/MMV (Afganist·n, Salzburgo, Siria, Alemania, HungrÌa) EFE/EPA/NEUMAYR/MMV

La secretària d’Estat de Justícia i Interior, Eva Descarrega, i la secretària d’Estat d’Afers Socials, Ester Fenoll, han estat nomenades com a responsables del grup de coordinació per gestionar la possible acollida de refugiats. La previsió és que puguin arribar al Principat una vintena de persones però no s’han establert terminis ni mesures concretes. Els comuns han mostrat la seva predisposició per col·laborar en el que sigui possible però estan a l’espera que l’acollida es pugui fer “a tot arreu de forma coordinada”.

El grup de coordinació treballarà amb el Ministeri d’Afers Exteriors per coordinar les accions amb les que s’emprenguin des dels països europeus i per definir els protocols per rebre els refugiats “en condicions”, ha indicat el cònsol major de La Massana, David Baró.

De la seva banda, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha afegit que aquesta comissió de treball s’ha creat amb les responsables dels ministeris més afectats per la naturalesa d’aquesta qüestió, ja que des de Justícia i Interior és on es regula tota la part d’immigració i des de Benestar s’haurà de gestionar el suport que necessitin aquestes persones. En tot cas, Cinca ha indicat que és possible que l’equip de treball pugui afectar a més departaments i comptar també amb la implicació dels comuns.

Cinca ha dit que ara caldrà veure a través d’Exteriors com es pot articular l’acollida, i quan sàpiguen més dades, tant pel que fa al nombre de refugiats, les dates d’arribada o on s’acolliran, aniran informant dels detalls. En tot cas, el ministre ha dit que cal definir quina és la manera més òptima perquè el país ho pugui assumir amb tota normalitat i alhora perquè sigui de la major utilitat per als refugiats, i que no només tinguin un lloc d’acollida sinó que sigui “el més integrador possible i el menys distorsionador de la seva vida familiar possible”.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada