Desarticulada una banda organitzada dedicada al contraban de tabac a Andalusia amb connexions a Andorra

contraban-terciopelopLa Guàrdia Civil ha informat aquest divendres de la desarticulació d’un clan organitzat dedicat al contraban de tabac. En el marc de la primera fase de l’operació que porta per nom Tercipelo-Mosada s’han detingut 15 persones durant 23 registres de domicili i han intervingut 23.000 paquets de tabac de contraban, 50.000 euros en efectiu, 18 vehicles d’alta gama, una motocicleta, dues carabines modificades, gran quantitat de joies, material electrònic i informàtic i abundant documentació. L’organització criminal estava perfectament estructurada i jerarquitzada, formada principalment per una família de Còrdova i Sevilla, amb connexions a Andorra.

Els registres s’han dut a terme per part de les comandàncies de Lleida, Sevilla i Còrdova i hi han intervingut més d’un centenar d’agents. S’han fet de forma simultània en domicilis, gestories i naus industrials dels municipis de Santaella, Puente Genil, La Carlota i Écija, així com en una administració de loteria de la ciutat de Còrdova.

El clan familiar, segons informa la Guàrdia Civil, rebia importants partides de tabac, introduïdes de forma il·legal, i el distribuïa amb força celeritat i per encàrrec a diferents grups d’altres províncies espanyoles.

L’acció s’ha dut a terme per encàrrec del Jutjat d’Instrucció número 2 de la Seu d’Urgell. Les autoritats policials consideren que amb aquesta operació s’ha aconseguit desmantellar un dels clans més importants dedicats al contraban de tabac en territori andalús.