La plataforma de clients afectats per BPA ha denunciat que els criteris que s’han emprat per bloquejar els comptes no lícits han estat arbitraris. Molts dels afectats no tenien cap operativa sospitosa de blanqueig. De moment, ja han presentat 4 demandes pel bloqueig de comptes i n’estudien de noves en una vintena de casos.

Les lletrades que assessoren alguns dels clients de BPA als quals se’ls han bloquejat els comptes consideren que els criteris emprats han estat arbitraris ja que no tenien res a veure amb operatives sospitoses de blanqueig.

De moment, s’han presentat 4 demandes de clients andorrans de BPA perquè se’ls han bloquejat els comptes. A més, les lletrades n’estan estudiant una vintena més, tant d’Andorra com de l’exterior, per veure si presenten noves demandes, ja sigui per via penal o civil.

Els clients afectats tenen fins a l’11 de juny per presentar documentació addicional i que els comptes siguin transvassats a Vall Banc.

Entre les situacions que les lletrades consideren arbitràries hi ha la d’una societat andorrana que té els comptes bloquejats perquè no ha presentat els balanços i la comptabilitat dels darrers anys, fet a Andorra no era obligatori fins fa relativament poc.

També expliquen que s’han bloquejat comptes de persones estrangeres perquè no conservaven documentació de feia anys, superant el que obliga la llei andorrana i la del país d’origen de l’usuari. A més, afirmen que es van bloquejar els comptes vinculants de persones relacionades amb un sospitós de blanqueig, entre ells el fill estudiant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada