Una parella demandarà l´hospital per negligència mèdica. La dona embarassada de sis mesos va anar a urgències amb dolors abdominals i després de moltes hores de patiment i un fort tractament farmacològic li va començar el part. Li van fer una cesària d´urgència. El nadó va morir un hora després. La família afectada creu que hi ha hagut mala praxi perquè no es va detectar que la dona estava de part i presentarà una denúncia.

Els fets van tenir lloc dimarts. Segons ha explicat la família, la dona, embarassada de sis mesos, va anar a primera hora del matí al servei d’urgències per un dolor abdominal, que era lleu. La dona va ser visitada per un metge que va considerar que es tractava d’un còlic nefrític. La llevadora la va visitar i li va dir que no estava de part i que no tenia contraccions. Segons la mare de la dona afectada, els metges li van subministrar morfina, buscapina i paracetamol per via intravenosa. Segons el seu relat, tot i el fort tractament les hores anaven passant i el dolor augmentava. Se li va fer una ecografia i es va descartar una afectació al ronyó. Aleshores li van parlar que podia patir una obstrucció en una anella intestinal. També li van dir que els dolors eren psicològics ja que la pacient tenia antecedents per depressió. Finalment, a mitja tarda la dona va trencar aigües. Després de fer-li una altra ecografia, li van practicar una cesària.

El nadó va néixer viu però va morir després d´una hora. La família sosté que hi va haver una negligència mèdica. La mare de la pacient assegura que no van saber encertar el diàgnostic i que no van saber reaccionar a temps per traslladar-la a Barcelona, una possibilitat que li van comentar que farien l´endemà. Per aquest motiu, presentaran una demanda. Encara no saben contra qui anirà dirigida però tenen clar que volen que s´esbrini el que va passar. De moment, ja han demanat la informació del cas a l´hospital així com el resultat de l´autòpsia que es va practicar al nadó.

1 comentari

  1. Trist que hi hagin tants diagnòstics erronis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada