DA valora positivament les dues Sentències del Constitucional sobre la modificació de la Llei qualificada de delimitació de competències dels comuns, i ho ha fet amb un comunicat que explica el següent:

 

Demòcrates per Andorra valora positivament la sentència dictada pel Tribunal Constitucional que avala la modificació de la Llei qualificada de delimitació de competències dels Comuns. Aquesta Sentència legitima el nou text legal que permetrà dotar el país d’un model competencial modern i sostenible que contribuirà a la transformació decisiva de la nostra arquitectura institucional donant-li una estabilitat i una perdurabilitat reforçades per la capacitat d’adaptació als canvis.

D’altra art, el Tribunal Constitucional dictamina que és inconstitucional un dels criteris de repartiment dels diners, anomenat Inversions destinades a la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica que conté la modificació de la Llei de transferències als Comuns. Aquests criteri, que equival a uns 4,4 milions del total dels 55 milions anuals a repartir. La Sentència avala doncs la resta de criteris de repartiment dels diners.

Demòcrates per Andorra entén , tal com ja ha manifestat el Govern, que aquest criteri ha de ser modificat mitjançant un nous text legislatiu en un breu termini de temps amb la finalitat que el nou model competencial es pugui anar implementant.

Reiterem la nostra satisfacció pels resultats assolits fruit d’un treball de negociació i consens institucional acurat i intens que el Govern va encetar amb la voluntat d’impulsar una reforma de tots i per a tots: primer amb els comuns i després amb les posteriors trobades amb els grups parlamentaris, tenint per única finalitat avançar cap un model institucional que respongui més i millor a les necessitats dels ciutadans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada