El portaveu de Demòcrates per Andorra, Xavier Herver, ha anunciat, aquest dijous, el que serà el segon congrés ordinari de la formació política i que coincidirà amb el punt mig d’aquesta legislatura. Per a Herver el moment és perfecte ja que es podrà ‘presentar la feina feta fins ara, reagrupar les bases i fixar les línies pels dos propers anys’. Pel que fa a les polítiques de futur del partit, el portaveu ha constatat la voluntat de ‘continuar amb reformes com a única via de solució contra la crisi’. El congrés constarà d’un matí de treball on s’avaluaran les polítiques desenvolupades pels càrrecs electes i el grau de compliment de les ponències del primer congrés, es presentarà el treball que s’està fent ara i es debatran les noves ponències –sobre les que no ha pogut avançar res–. Després se celebrarà un dinar de germanor amb tots els militants del partit. El congrés se celebrarà l’1 de juny a l’Art Hotel d’Andorra la Vella.

Demòcrates per Andorra celebrarà el congrés amb l’objectiu de ‘decidir l’acció de futur dels propers dos anys’ i amb la intenció d’avaluar la feina feta fins ara. El congrés se centrarà en tres eixos: les aprovacions i avaluacions de ponències del passat congrés i de les accions polítiques portades a terme fins ara, la presentació de la feina més actual, i el debat de les noves ponències per ‘enriquir l’ideari del partit i fixar les bases necessàries per a la segona part de la legislatura’.

Herver ha destacat que ‘un congrés és la màxima representació de la voluntat d’un partit’. En aquest sentit ha mostrat la satisfacció de DA pel que fa a la feina dels càrrecs electes, ja que considera que els compromisos adquirits en el passat congrés s’estan executant ‘a poc a poc però amb bon pas’. Per il·lustrar aquesta afirmació ha posat l’exemple d’una ponència de l’any passat en que es debatien les ‘bases d’una economia sostenible’ i s’ha remès a la Llei d’inversió estrangera com a fruit d’aquesta ponència. Per a DA, la contenció de la despesa que es ‘mostra fermament’ en la liquidació pressupostària de 2012, és un altre exemple de la bona feina. Herver ha aprofitat també per valorar uns pressupostos que, considera, ‘són els que contemplen més despesa social de la història d’Andorra’.

El portaveu de DA, per acabar, ha recalcat que ‘aquest segon congrés ha de mostrar la voluntat del partit de continuar amb aquestes importants reformes iniciades com a única via de sortida d’aquesta crisi econòmica profunda en la que Andorra es troba immersa’. Tot i això no ha pogut avançar cap ponència de les que es desenvoluparan però ha dit que ‘seran fruit del treball de les diferents comissions del partit i, segurament, n’hi haurà alguna individual d’algun militant.’ Pel que fa a les línies futures del partit en la segona part de la legislatura buscaran ‘consolidar la feina feta fins ara, que necessita temps’ i tractar d’assolir l”estabilitat econòmica i social dins de la normalitat de la Unió Europea’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada