L’enquesta política del CRES revela que si s’usa l’indicador de vot declarat més simpatia a la llista nacional, demòcrates es tornaria a imposar amb un 38,8% dels sufragis, el PS tindria un 28,9%, els liberals un 16% i la següent força política esdevindria Terceravia amb un 6,2%. Progressistes SDP assoliria un 5,9%, Andorra Sobirana un 3,1% i Units pel Progrés d’Andorra un 1,1%. El CRES no ha demanat per les llistes territorials perquè no creu que els resultats puguin ser representatius segons indica RTVA.

L’indicador de vot decidit més partit polític al qual es té més simpatia dels enquestats que no revelen el sentit del sufragi és el millor i el que es va acostar més als resultats dels sondatges dels comicis del 2011 i el 2015. “El resultat de l’enquesta va projectar que segurament guanyaria DA, com va ser, però sí que és veritat que s’ha de tenir en compte el percentatge molt alt de ‘no resposta’ i, per això, nosaltres amb rigor no podem fer la projecció”, reconeix el director del CRES, Joan Micó.

I és que s’ha de matisar que entre els sondejats hi ha un 60% que diuen que no saben a qui votaran o no volen dir-ho. Segons el CRES, potser un dels motius és la proliferació de partits que es presenten. “Els dies que venen seran molt importants, n’estic convençut”, valora Micó.

Si es té en compte només els qui revelen el sentit del seu sufragi Demòcrates tindria un 40% dels vots, el PS un 29%, Liberals un 13%, Terceravia prop d’un 10%, Progressistes SDP un 4,5% i Andorrana Sobirana i Units pel Progrés un 3,4% i un 0,6% respectivament.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada