Demòcrates d’Escaldes s’absté dels canvis del POUP al Clot d’Emprivat pels dubtes jurídics del projecte de la majoria

Els consellers Demòcrates al Comú d’Escaldes-Engordany (Demòcrates)

Els consellers Demòcrates al Comú d’Escaldes-Engordany s’han abstingut, aquest dijous a la tarda en sessió de Consell de Comú en la votació sobre la modificació del Pla d’Urbanisme de la parròquia (que afecta la zona del Clot d’Emprivat. Els motius, tal com ha explicat el conseller taronja, Miquel Aleix, són els dubtes jurídics que planteja el projecte que vol dur a terme la majoria, amb un alliberament de terreny més gran (a canvi de poder fer construccions més amples), per a guanyar una zona verda pública al centre, al Prat del Roure.

Aleix ha recalcat la “complexitat de dret urbanístic” que comporta aquest projecte, i la dificultat que tota la cessió dels propietaris pugui acabar en aquest espai verd perquè entre altres aspectes, requerirà d’acords de tots i que ho desenvolupin al mateix temps.

“Estem totalment a favor de guanyar espai públic per a la ciutadania en una zona cèntrica de la parròquia”, ha manifestat Aleix. Però ha afegit, “no sabem si el trasllat de la cessió, sobretot en el cas de superfície no contigua a aquest espai verd al Prat del Roure, és jurídicament possible perquè no es pot fer un puzle a trossets”, ha alertat.

Així mateix, ha exposat a la majoria la importància que s’arribi a consensos amb tots els propietaris afectats i que els seus drets quedin garantits. Per tot plegat, Aleix ha defensat l’abstenció i ha recordat, tenint en compte els dubtes legals, que ara caldrà que la modificació del POUP compti amb la validació de la Comissió Tècnica d’Urbanisme.

En un altre ordre de coses, els consellers Demòcrates d’Escaldes-Engordany han votat a favor de l’inici del procediment per al desenvolupament de la unitat d’actuació urbanística del Camí de les Molleres per a millorar l’accessibilitat dels veïns. En aquest punt, la consellera Demòcrata Núria Barquín ha recordat que a la zona hi ha aprovat un pla especial per a fer un equipament escolar, contemplat al POUP. Per aquest motiu, ha demanat que es facin les comprovacions pertinents amb el Govern per a assegurar que, aquest, no es vol tirar endavant.

TOTES LES NOTÍCIES