Demòcrates començarà a treballar en candidats a cònsol al marge de possibles enteses amb els liberals

Demòcrates inicia aquest mes la feina per escollir els candidats a cònsol major i menor al marge que en algunes parròquies es pugui tancar un pacte amb Liberals. L’executiva del partit, que ha tractat l’afer de Salus Chato, no ha confeccionat encara cap calendari de treball per als comicis de desembre.

La primera executiva demòcrata després del parèntesi estiuenc ha refermat els dos cònsols taronja que poden aspirar a la reelecció, Conxita Marsol i Josep Àngel Mortés, i ha donat inici al treballar de la confecció de llistes per a les comunals de desembre.

La tasca queda en mans dels comitès parroquials i es farà al marge de la possibilitat de reeditar el pacte amb Liberals. L’objectiu és poder tenir parelles de garanties a les comunals i si després arribés un pacte amb el soci de Govern ja es replantejarien les llistes.

Des de la formació tenen clar que el tancament de candidatures arribarà, com és habitual, al límit que marcaran els terminis.

 

El 15 de desembre, la data amb més opcions

El diumenge 15 de desembre és la data que pren més força perquè hi hagi eleccions.

A hores d’ara on hi ha més possibilitats de pacte és a la capital, mentre que als comitè d’Escaldes-Engordany i Encamp es viu força divisió.

L’afer del secretari d’Estat d’Economia, Salus Chato, també va ser analitzat per l’executiva que presideix Xavier Espot. Com ha defensat l’executiu i també Liberals, la formació de Chato, des de l’òrgan director de Demòcrates també s’entén que no hi ha motius per a la seva destitució.

TOTES LES NOTÍCIES