Demanen la mediació del conseller de Territori perquè es construeixi la rotonda de Montferrer

montferrerLa plataforma d’afectats per la cruïlla de Montferrer ha tramès una carta al conseller de Territori i Paisatge, Santi Vila, per demanar-li la mediació perquè el Ministeri espanyol de Foment construeixi la rotonda tal com s’havia compromès a fer.

El portaveu del col·lectiu, Lluís Mera, ha detallat que s’ha demanat a Santi Vila que expliqui a Foment els problemes que hi pot haver en aquest punt davant la imminent posada en marxa de vols comercials a l’aeroport, que passarà a denominar-se Andorra-la Seu. Mera creu que els actuals problemes i el risc pels conductors es pot incrementar amb l’augment de trànsit a la zona.

Els veïns han matisat que esperen que l’aeroport sigui positiu per a l’economia local, però adverteixen que els problemes de circulació es poden incrementar.

La plataforma també ha reiterat el seu rebuig frontal a l’alternativa plantejada per Foment, que vol posar una separació al mig de la cruïlla i prohibir els girs a l’esquerra. Lluís Mera ho ha qualificat com “un nyap”.

La mesura plantejada pel Ministeri obligaria els vehicles que surten de l’aeroport a passar pel pas subterrani que connecta amb el camí d’Arfa per girar en direcció la Seu o Andorra. També dificultaria el pas quotidià entre Montferrer i la Trobada, tant per a cotxes com per a vianants.