Demanen la jubilació després dels cessaments a la policia

policiaLes primeres conseqüències de la destitució de la direcció de la policia ja han arribat. Segons ha pogut saber Ràdio i Televisió d’Andorra, Ramon Sancho i Pere Gispert han demanat avui la jubilació voluntària del cos d’ordre, que ha estat acceptada per la direcció. Jubilació que també ha presentat Xavier Surana, oficial que va ser substituït com a cap del GIPA pel cas de l’adjudicació de material de seguretat de la policia. La jubilació de Surana té altres conseqüències ja que era president del sindicat de la policia d´Andorra SIPA. Per això convocaran eleccions el 27 de febrer.

Entre demà i dissabte Pere Gispert, exdirector adjunt; Ramon Sancho, cap d´afers interns, i Xavier Surana, exresponsable del grup d´intervenció, deixaran de ser policies en actiu. Tots tres han demanat avui a la direcció la jubilació voluntària, que ha estat acceptada. La de Gispert i Sancho és molt probablement conseqüència directa dels canvis que ha patit la cúpula del cos d´ordre i el cas de les escoltes a l´edifici de la policia. Les dues jubilacions es faran efectives dissabte.

Xavier Surana que havia estat destituït com a responsable del GIPA per l´afer de l´adjudicació de material de seguretat a una empresa vinculada a la seva família també es jubila. La seva marxa és fa efectiva després d´haver complert 23 anys de servei i afecta el funcionament del sindicat de la policia, SIPA, ja que n´és actualment el president. Ara el comitè del sindicat haurà de convocar eleccions per triar un nou comitè, eleccions que se celebraran en una assemblea extraordinària el 27 de febrer. El que sembla clar és que cap dels membres actuals de la junta s´hi tornarà a presentar.

Comella ha afegit que en cas que no es presentés cap llista s´hauria de dissoldre el sindicat. Un fet que Comella assegura que lamentaria i que també podria afectar en la lluita que tenen els sindicats de la Funció Pública amb la reforma de les pensions de jubilació.

TOTES LES NOTÍCIES