Demanen 30 mesos de presó condicional per a l’excònsol honorari suís per tràfic d’influències

La fiscalia ha demanat 30 mesos de presó condicional per l´excònsol honorari de Suïssa per tràfic d’influències i corrupció en el cas BPA. L´alt càrrec, que treballava pels germans Cierco, va assegurar que simplement va fer una proposta per iniciativa pròpia. La defensa en demana l´absolució.

Fa un any i mig el Govern va posar en coneixement de la fiscalia pressions de l´entorn dels Cierco a membres de l´executiu, concretament a Gilbert Saboya, que llavors era ministre d´Afers Exteriors. Es tractava de missatges de Whatsapp del cònsol honorari de Suïssa i que també era empleat dels germans Cierco. En els missatges es mostrava la preocupació pel bloqueig dels comptes d´un hotel propietat dels antics accionistes majoritaris de BPA i enviava una proposta concreta a l´executiu. En cas que no s’acceptés, afegia que s´interposaria una querella contra el Govern.

Durant el judici, el ministre Gilbert Saboya ha declarat que el cònsol honorari li feia la petició com a representant suís, tot i que aquest darrer ho nega. L’excònsol diu que era un moviment en defensa pròpia.

Per tot plegat la fiscalia demana 30 mesos de presó condicional pels delictes de tràfic d´influències i corrupció i la defensa l´absolució.