Demà s’estrena “Alba, el jardí de les delícies” de l’ENA

L’Escena Nacional d’Andorra informa que tot és a punt per a l’espectacle d’“Alba, El jardí de les delícies”, espectacle que produeixen Atrium, l’Escena Nacional d’Andorra, el Teatre Nacional de Catalunya i Temporada Alta.

L’obra s’estrenarà demà dia 16 de novembre al Temporada Alta de Girona, i seguidament estarà en cartellera al Teatre Nacional de Catalunya, del 29 de novembre al 23 de desembre. La presentació a Andorra està prevista per al 30 de gener de 2019 a l’Auditori Claror del Centre cultural i de congressos lauredià.

“Alba” compta amb un repartiment de luxe format per l’andorrana Claudia Riera i els mediàtics Montse Guallar i Lluís Marco. L’espectacle també té presència andorrana en l’ajudantia de direcció que va càrrec d’Alfons Casal.

Sinopsi
Alba , un text de Marc Artigau a partir d’una idea d’Atrium Produccions, està dirigida per Raimon Molins. L’equip arsc el completen l’andorrà Alfons Casal com a ajudant de direcció, David Bofarull en el disseny de llums, Emilio Valenzuela en l’escenografia, Joan Rodon en el disseny audiovisual, Gloria Viguer en el vestuari i Jordi Bonet al càrrec del so.

L’obra és un thriller de ciència ficció sobre el temps i allò humà. Un drama que es debat entre la soledat i la necessitat d’estimar a l’altre i a un mateix. Tracta sobre Alba, una professora universitària jubilada, doctora en història de l’art, que ha decidit tenir una ‘acompanyant’: robots capaços de tenir empaa, d’ajudar a les feines de casa, d’emmagatzemar records i experiències, de ser amics, amants i còmplices. L’Alba vol que J, la seva acompanyant, sigui el testimoni de la seva vida, qui guardarà tots els seus records, qui es farà càrrec d’ella quan ja no pugui valdre’s per si mateixa. L’Home, un professor de literatura que anys abans havia manngut una relació amorosa amb l’Alba i que ara són amics, el dia que coneix a J queda esfereït. Sembla real, humana i fins i tot és molt atracva. Però sobretot el que més el pertorba, és que J està dissenyada exactament idènca com l’Alba, quaranta anys enrere.

Memòria, identitat i desig es barregen en l’Alba (i en tots nosaltres) d’una manera indestriable.

Un espectacle que es pregunta sobre la nova manera de relacionar‐se i de gesonar la soledat de l’individu en la societat. Com funcionen els mecanismes de l’amor, l’amistat, la família i la fe en la societat que estem construint.

TOTES LES NOTÍCIES