trobades-culturalsLes Tretzenes Trobades Culturals Pirinenques: “Art i Història”, se celebraran demà dissabte 29 d’octubre durant tot el dia a l’Auditori Sala de la Unió de Ceret (Vallespir).

En el marc d’aquestes Trobades es presentarà el llibre que recull el resultat de les Dotzenes Trobades, celebrades l’octubre de l’any 2015 a Prada de Conflent amb el títol “Natura i Cultura al Pirineu”, on es recullen, entre altres, els treballs presentats per alguns socis de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell: “El camí cardoner del Cadí. La sal de Cardona cap al Pirineu”, a càrrec de Lluís Obiols Perearnau i Carlos Guàrdia Carbonell; “Trementinaires: de l’oblit a la identitat”, a càrrec d’Isidre Domenjó Coll; “Amb les cames i amb el cor. Vindicar l’excursionisme primigeni”, a càrrec de Jordi Pasques Canut; i “L’explotació del patrimoni natural a la Cerdanya: una nova font econòmica?”, a càrrec d’Enric Quílez Castro.

Al llarg de la jornada d’aquest 2016, tres socis de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell presentaran diferents estudis: “Fotografia i memòria: l’àlbum familiar. Autoetnografia visual (Blanes-Organyà”, a càrrec de Marta Belmonte Castellanos; “”Ponts romànics” que no ho són a l’Alt Urgell”, a càrrec de Lluís Obiols Perearnau; i “Remembrances d’Esteve Albert a poetes. Articles, majòliques, làpides i pedrons”, a càrrec de Jordi Pasques Canut.

Les trobades estan organitzades per un conjunt d’onze centres d’estudis i entitats de recerca pirinenques: Àmbit de Recerques del Berguedà, Amics de Besalú i el seu Comtat, el Casal del Conflent, el Centre Cultural Català del Vallespir, el Centre d’Estudis Aranesi, el Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, el Centre d’Estudis Ribagorçans, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, l’Institut d’Estudis Ceretans, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i la Societat Andorrana de Ciències, que les impulsa i coordina.

L’assistència a la jornada és lliure i gratuïta, i tothom hi serà molt benvingut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada