Delinquir a la xarxa

Els delinqüents són probablement un dels segments de la població més inventius. Ho veiem en les pel·lícules de Hollywood amb les milers de formes que tenen aquests personatges de robar quadres, tresors o bancs.

Amb aquesta mena de gent i com no podia ser d’una altra manera amb l’arribada de les NNTT i sobretot amb internet, han augmentat de forma exponencial les formes que tenen els delinqüents d’escometre les seves malifetes.

Així, la policia ha anunciat via el seu Twitter, una nova onada de phising a Espanya. Si fa alguns mesos els delinqüents es feien passar per la policia i feien aparèixer una pantalla a l’ordinador de l’estafat a la qual se li instava a pagar si no volia que la denúncia per mirar continguts il·lícits prosperés, ara actuen d’una forma similar però amb més subtilesa.

Novament suplantant la identitat de la Policia Nacional, els delinqüents a través del correu electrònic s’inclinen l’internauta a que faci unes gestions i d’aquesta forma els delinqüents puguin accedir a les dades bancàries.

Com diria un individu més místic, les formes del mal són inescrutables i tenen en les NNTT multitud d’expressions. Per fortuna hi ha mètodes de adonar-se del frau: les faltes d’ortografia solen delatar als delinqüents.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció