Ahir es va presentar en roda de premsa la quarta edició dels Pressupostos Participatius que torna a obrir l’Ajuntament de la Seu d’Urgell amb l’objectiu de decidir entre tota la ciutadania urgellenca en què invertir 100.000 euros del pressupost municipal de l’actual exercici. La primera fase d’aquests nous pressupostos participatius arrancaran el pròxim dimecres 4 d’abril amb l’inici de presentació de propostes, que s’allargarà fins l’11 d’abril.

  

Novetats: propostes tècnics i assemblea oberta 

Els Pressupostos Participatius 2018 presenten dues novetats respecte a les anteriors edicions.

La primera és que en el fulletó de propostes ja hi ha incloses 5 accions ja formulades a càrrec dels diferents tècnics de les diferents àrees municipals. D’aquesta manera, en el termini de presentació de propostes, els urgellencs i urgellenques podran formular fins a 3 propostes, les quals podran ser novedoses, o triar-ne de ja formulades, o bé combinar-ne de noves i ja formulades.  

La segona novetat és la convocatòria d’una assemblea oberta a tota la ciutadania on es triaran 10 propostes del total de les presentades per posar-les a votació en la fase de votacions.

 

Fases del procés 

La primera fase dels Pressupostos Participatius 2018 s’iniciarà, com ja hem assenyalat més amunt, del 4 a l’11 d’abril amb la presentació de propostes a través del formulari disponible a l’Oficina  d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, a la Biblioteca Sant Agustí, a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, al centre cultural Les Monges o al web municipal. Es poden formular fins a un màxim de 3 propostes, que poden ser noves, ja formulades o combinant les dues opcions.

El procés seguirà amb la segona fase on una comissió tècnica valorarà el compliment de criteris, la viabilitat tècnica i el cost de cadascuna de les propostes que es presentin. Es desestimaran aquelles accions que no compleixin els criteris.

Aquesta fase s’iniciarà el mateix dia 4 d’abril i s’allargarà fins el 10 de maig, que culminarà amb la celebració d’una assemblea oberta a tota la ciutadania que tindrà lloc el 17 de maig on els “propietaris” de les propostes les podran exposar personalment i entre tots els assistents s’escolliran les que aniran a votació.

La tercera i darrera fase tindrà lloc de l’11 al 16 de juny amb les votacions. Així, tots els urgellencs i urgellenques majors de 16 anys i empadronats a la Seu podran votar un màxim de 5 propostes a través d’un formulari de votació que inclourà totes les propostes vàlides escollides a l’assemblea. Els formularis es podran dipositar a les urnes que hi haurà ubicades a l’OAC, a la Biblioteca Sant Agustí, a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i al centre cultural Les Monges.

La darrera setmana del mes de juny es faran públics els resultats de la votació de les propostes que s’inclouran als Pressupostos Participatius 2018.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada