Els 4.091 residents espanyols que havien sol·licitat el vot rogat a les eleccions del 28 d’abril han començat aquest dimecres a dipositar les paperetes a l’urna de l’ambaixada, on no hi ha hagut incidències destacables. L’afluència de votants ha estat constant.

El primer dia que els residents espanyols que havien sol·licitat el vot rogat podien dipositar-lo a l’urna de l’ambaixada s’ha viscut un degoteig constant de votants. Podran anar-hi fins al mateix diumenge 28 d’abril.

D’un cens electoral de 23.176 residents espanyols han sol·licitat el vot rogat 4.091, que representen un 17,60% del total. Aquest percentatge representa un increment respecte el 13% dels que van votar a les anteriors eleccions generals espanyoles del 2016 segons informa RTVA.

Els que han sol·licitat el vot rogat poden enviar-lo per correu o dipositar-lo personalment a l’urna de l’ambaixada. Aquest dimecres al matí ja s’havien rebut 900 vots per correu.

El cònsol general, Antoni Prats, recomana als que tinguin dubtes sobre la documentació que cal incloure als sobres dur-los oberts perquè el personal del consolat els pugui assessorar. Assegura que “la gent s’oblida que ha d’incloure una fotocòpia del DNI o passaport i que ha de posar-hi un certificat d’inscripció al cens. Si els porten oberts, aquí al consolat podem salvar la majoria de vots que podrien tenir un error”.

Al marge dels dubtes sobre la documentació no hi ha hagut fins ara incidències remarcables, tret d’algunes queixes pels retards en l’arribada per correu del material electoral. Les motivacions dels electors per acudir a les urnes són ben diverses.

A més de per participar a les eleccions al congrés i al senat espanyols un centenar de residents més ha sol·licitat també poder fer-ho a les eleccions a les Corts Valencianes.

Des d’aquest dimecres fins dissabte es pot anar a votar a l’ambaixada de 9 a 20h mentre que diumenge l’horari queda limitat de 9 a 14.30h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada