aquari

En tot aquari les pedres grans són un element indispensable per donar seguretat als peixos, ja que es podran amagar davant de qualsevol soroll o moviment extern. A més, la utilització de pedres de diferents formes ajudarà a crear un aquari més bonic. Però cal conèixer bé quines són les pedres més convenients abans d’introduir-les-hi.

Les pedres les podeu comprar en establiments especialitzats o recollir-les directament del camp, però tenint en compte que no s’han de col·locar aquelles que tinguin colors molt vius, ja que el seu color pot deure’s a la presència de metalls pesants en la seva composició, que poden alliberar-se en l’aigua de l’aquari i matar els peixos.

També cal evitar aquelles que siguin calcàries, perquè es van dissolent molt lentament a l’aigua, especialment si aquesta és de pH àcid, i alliberen carbonat de calci i altres substàncies que provoquen canvis dràstics en la seva duresa i en el seu pH i poden matar tots els peixos.Abans de ficar les pedres a l’aquari, cal preparar-les.

Per això s’han de rentar amb molta aigua i raspallar-les amb un raspall de pues dures per retirar totes les restes de terra, líquens, molses… En col·locar-les a la peixera, a més de criteris decoratius, cal tenir en compte la seguretat i funcionalitat, per això les pedres han de quedar ben fixes en una posició estable, ja que si es mouen poden danyar algun peix.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada