L’heura és una planta que necessita humitat, per això se l‘ha de regar cada dos dies però sense embassar-la. La seva temperatura ideal és de 12ºC i se l’ha de col·locar en una zona on rebi poca llum solar. 

Encara que és una planta preferentment d’interior, és possible tenir-la al jardí, sempre i quan no li arribi massa llum solar.

Podeu aprofitar aquesta planta per decorar la llar de diverses maneres:

• Podeu podar-la seguint la tècnica “topiary” que consisteix a donar forma a una planta com si es tractés d’una escultura. Però, per fer-ho és necessari que l’heura tingui una bona densitat de fulles.

• L’heura és perfecta per plantar-la en un test penjant, per decorar tant la sala d’estar com la terrassa.

• Per fer un centre de taula podeu utilitzar un test ple de terra i soterrar-hi algunes branquetes d’heura que hàgiu tallat, ho podeu complementar amb algunes flors grans.

• Podeu fer un altre tipus de centre de taula omplint un recipient transparent amb aigua i posant-li algunes fulles d’heura i alguns pètals florals.

• A l’hora de servir el cafè o algun àpat, podeu fer-ho amb una safata decorada amb diverses branques d’heura, no molt llargues, que també podeu acompanyar d’algunes flors petites.

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat