Declarat culpable de matar la dona amb una navalla il·legal comprada a Andorra

Francisco Agustín G. T., l’acusat de matar la seva dona de tres punyalades al municipi de Albox l’any 2009, ha estat declarat culpable d’assassinat.  Segons informa ‘el Almería.es’ el jurat popular considera provat que el processat va actuar amb una actitud “tranquil · la i serena”, tal i com van deixar provat els agents de la Guàrdia Civil que van instruir les diligències dels fets, i que “ja al matí havia pensat en matar a la seva dona “, tal com va declarar el propi agressor a la caserna i al jutjat.

Els membres del jurat popular han conclòs, per unanimitat, que Francisco Agustín va fer ús d’una arma prohibida com és una navalla automàtica que va comprar a Andorra. A més, han considerat com a agreujant l’abús de superioritat, la circumstància de parentiu entre agressor i víctima, així com que hi va haver traïdoria.

Segons la mateixa informació de ‘elalmeria.es’, el Ministeri Fiscal, sol · licita per l’assassí una pena de 19 anys de presó, amb l’accessòria de prohibició de comunicació i acostament a les filles que tenia amb la víctima, a més de les corresponents indemnitzacions de 120.000 euros per a cadascuna d’elles. Pel delicte de tinença il · lícita d’armes sol · licita dos anys de presó.

L’advocat de l’acusació particular sol · licita una pena de 25 anys de presó pel delicte d’assassinat i tres anys per tinença d’arma prohibida. Demana a més la quantitat de 320.000 euros a manera d’indemnització per a cada filla.

Per la seva banda, la defensa, vistes les circumstàncies de l’acusat, sense antecedents penals, considera que la pena s’ha d’imposar en la seva quantia mínima. I pel delicte de tinença d’armes prohibides insisteix que també procedeix imposar la pena mínima ja que “no és lògic que s’apliqui una pena superior quan es tracta d’una arma blanca, enfront d’un arma de foc”.

Durant el judici, l’acusat ha mantingut que no sap com va matar la seva dona i que mai ha pegat a la víctima ni les seves filles. Francisco Agustín G. T., que porta a la presó des del dia dels fets, assegura que està “patint molt perquè el que va passar va ser conseqüència d’un arravatament”.

La gelosia pel pressentiment que la seva dona s’estigués veient amb un altre home i la petició de divorci van ser el detonant del crim, tal com ha confirmat el processat a preguntes del Ministeri Fiscal i de l’acusació particular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *