llovera

A Burgos, Albert Llovera va patir en primera persona la duresa de les proves del Campionat d’Espanya de Ral·lis Tot Terreny. Albert feia aquest comentari després de donar per acabada la seva participació en la Baja Burgos: “Sense cap dubte, un període d’adaptació és necessari per afrontar les proves d’aquest campionat amb possibilitats de fer un bon resultat. S’afronta el recorregut sense reconeixement previ, solament amb un road-book, trobar el millor ritme no és fàcil. A més en el nostre cas cal afegir que no coneixíem el X5 Proto i que amb Xavi Blanco, el meu nou copi, solament havíem fet algun test formant tàndem en l’habitacle d’un vehicle de competició”.

Així doncs l’experiència de la Baja Burgos, malgrat tot, ha estat positiva. En properes carreres tindrem en compte coses que en en aquest debut no hem fet bé.

Malgrat aquesta reflexió l’inici de la competició de Llovera-Blanco al volant del X5 Proto va ser molt positiu. Després de les dues passades a l’etapa pròleg (7 km cadascuna), van acabar en una esperançadora 6ª posició. Així doncs, prendrien la sortida entre els primers a la primera especial d’aquesta Baja Burgos.

En aquesta especial inicial. l’equip de PCR Sport van mantenir la posició aconseguida en el pròleg durant bona part del recorregut i semblava que podria completar els 135 km, situats entre els millors del ral·li.

Però mancant 15 km per finalitzar, en un revolt d’esquerres, Llovera no va poder evitar sortir-se de la pista quedant enganxat i, per tant, sense possibilitat de recuperar la marxa. Així comentava Llovera l’incident des del mateix lloc on es va produir: “Ens hem sortit en una zona molt complicada. En aparença el cotxe està bé. En arribar a l’assistència veurem que és el que hi ha. La possibilitat de sortir en l’especial de demà no la descarto, ens aniria molt bé per anar prenent el pols a aquest campionat”.

Com queda dit, el pilot andorrà es mostrava ansiós per començar el període d’adaptació a totes les novetats que se li plantegen en aquest nou repte. Llovera-Blanco van aconseguir sortir en la tercera especial i gairebé la van completar, en aquest cas van tenir un problema mecànic (trencament de transmissió) que els va obligar a abandonar a 10 km de l’assistència final.

La propera prova del calendari del Campionat d’Espanya de Ral·lis Tot Terrè es disputarà a Guadalajara l’últim cap de setmana (dies 25, 26 i 27) de setembre.

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada