newkiaEn l’art de la guerra tot s’hi val.

Aquesta màxima que persegueix l’ésser humà des de l’inici de la història, no fa avui dia una altra cosa que demostrar la seva vigència. Ara la guerra, que encara existeix, té molt a veure amb el món empresarial, un dels camps de batalla més aferrissats.

Recentment l’antic general per Àsia i Pacífic de Nokia, Thomas Zilliacus, ha creat una companyia de fabricació de telèfons mòbils que pretén rivalitzar amb la seva antiga contractant. L’empresa que ha estat batejada amb el nom de semblança fonètica, Newkia, va començar les seves marxes el mateix dia en què la companyia finlandesa anunciava la seva unió amb Microsoft.

El propòsit d’Newkia és contractar empleats de Nokia per desenvolupar telèfons intel·ligents amb un disseny basat en la línia de mòbils descartats per Nokia, SO Android.

L’opció presa per aquest antic directiu no resulta gens estranya. Molts dins de la pròpia Nokia s’han preguntat més d’una vegada què hauria passat si en lloc de coligar el Lumia amb Windows, s’hagués adoptat el sistema operatiu d’Android.

Segons Zilliacus Nokia ha perdut per arrogància, quan estava en una posició dominant de mercat, massa oportunitats de millorar els seus productes. Aquest ha estat un dels principals motius que han relegat a la firma escandinava fins a un segon nivell en el mercat dels telèfons intel·ligents.

 Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada