De la literatura a la consola

Dir  que els videojocs són per a nens és un gravíssim error. Dir que els videojocs són només jocs és un altre gran error. Dir que no són cultura és també fals.

La indústria lúdica virtual és un gran engranatge que amenaça de convertir-se en el primer sector del mercat de l’entreteniment. En els últims anys ha augmentat de manera exponencial el nombre de jugadors i és per això que cada vegada és més necessària la irrupció al mercat de nous títols. És per tot això que la indústria dels videojocs no només beu d’idees noves, sinó que es fixa en altres registres culturals com el còmic o com veurem en aquest cas en la literatura.

El primer dels títols inclosos en aquesta llista és Stalker. Es tracta d’un joc d’acció en primera persona que porta a les videoconsoles la novel·la de 1972, “Picnic Extraterrestre”, dels germans Boris i Arkady Strugatsky.

The Witcher és un altre títol de por que recull el braç estesa de la literatura. “La Saga del Bruixot” d’Andrzej Sapkowski és el títol que hi ha darrere d’aquest videojoc.

En tercer lloc trobem a tot un clàssic de la literatura. Spec Ops: The Line es basa en el llibre de Joseph Conrad “El cor de les tenebres”. Aquesta novel·la també és famosa per haver estat la font d’inspiració d’Apocalypse Now.

“La volta al món en 80 dies” de Jules Verne també té el seu homòleg en el món del videojoc. Es tracta d’una creació duta a terme per l’estudi independent Inke.

A la llista de clàssics trobem és clar Alícia al país de les meravelles i un altre videojoc menys conegut que s’inspira en l’infern de la Divina Comèdia de Dante. També trobem en aquest apartat l’obra de Bram Stoker, Dràcula, que té el seu propi videojoc.

Potser el videojoc basat en un llibre més famós que trobem en l’actualitat sigui Tom Clancy ‘si totes les seves sagues nascudes a partir de Splinter Cell. Es tracta de jocs que reben el nom de l’escriptor Tom Clancy que va morir el 2013. El més interessant del cas és que el gran èxit d’aquest primer joc va fer que l’autor es decidís a escriure més llibres del personatge.

Per Tecnonews / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES