A la VIII Pujada Sta Maria de Villalba – Ullastrell, Memorial Lluis Costa, els Speed Car dels pilots del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Raul Ferré i Edgar Montellà, van lluitar pel triomf absolut de la prova i en conseqüència de la categoria CM Promoció. Al final van haver de cedir davant el pilot basc Arkaitz Ordoki (BCR-B49) que va ser el guanyador a Ullastrell 2018.
Raul Ferré (Speed Car) va ser l’autèntica sensació de la pujada de +Gas. En el seu debut en una prova lluny d’Andorra, va estar lluitant pel triomf absolut de la prova. Al final va cedir davant Ordoki per menys de mig segon.

En la categoria Turismes va repetir triomf Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRC) que, amb un registre de 2’08”874, va marcar el scratch absolut en la primera mànega de carrera. En la continuació, les coses no van seguir de manera tan positiva i no va poder completar la segona pujada a causa d’un problema elèctric en el seu Subaru Impreza WRC.

El meeting es va disputar a la carretera BV-1202, en concret entre els punts quilomètrics 7,850 i 4,075, amb un desnivell de 269 metres i una pendent mitjana del 7%. En total 3,775 km, d’un traçat tècnic amb un asfalt en perfecte estat i amb una amplàda mitjana de la carretera de 5 metres.

Els 60 vehicles que es van inscriure a la pujada organitzada pel Club Esportiu + Gas factory, van gaudir d’una jornada agradable, ideal per a la disputa d’una prova d’aquestes característiques.

Categoria CM (CM+ i CM Promoció).
A Ullastrell va haver-hi la millor inscripció de la temporada del català de l’especialitat, fins a 8 vehicles d’aquestes característiques es van donar cita a l’assistència de Sta María de Villalba. Entre ells els Joves Pilots de l’ACA, Raul Ferré i Edgar Montellá, que van estar en tot moment entre els millors de la categoria.
El triomf d’Ordoki, únic pilot a baixar de 2’08”, va ser inapel·lable encara que la pressió exercida per Ferré i Montellà li van fer treure el millor de si mateix en la segona pujada de carrera per poder aconseguir el triomf

En finalitzar la jornada, Raul Ferré es mostrava pletòric per l’excel·lent actuació a Ullastrell i ens feia aquest comentari una vegada acabada la cerimònia de lliurament de trofeus: La veritat és que no m’acabo de creure el que he viscut en aquesta pujada. Tothom em felicita, em fan fotos, … en fi una situació desconeguda per a mi. Quant a la pujada ho he donat tot, les diferències han estat sempre mínimes i la veritat és que no pensava estar tan a prop dels millors.
Després d’aquesta primera experiència A Ferré li agradaria ampliar el seu calendari de la propera temporada, així ens ho explicava: Clar que m’agradaria fer el català complet de muntanya. Això depèn dels sponsors que pugui trobar, ens hem posat a treballar amb la idea de poder quadrar un pressupost que ens permeti fer un calendari més ampli del previst incialmente.

Edgar Montellà va pujar al podi final de la categoria CM però, al final, reconeixia que no havia tingut el seu millor dia de competició: Durant tot el matí no he trobat el feeling que he tingut durant la temporada. Malgrat tot, en finalitzar la segona mànega de carrera pensava que el temps havia estat molt bo. Quan l’he vist ha estat una petita decepció. Sens dubte no ha estat el meu millor dia aquesta temporada. Cal seguir treballant per seguir progressant en objectius que cada vegada són més exigents.

Categoria Turismes.
Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRC – Baporo Motorsport) va aconseguir el triomf de la categoria Turismes i va confirmar el subcampionat de la categoria en el Campionat de Catalunya de l’especialitat.
Després d’aconseguir el millor crono de tots els participants en la primera pujada de carrera, el pilot de Gedith Center no va poder lluitar per la privilegiada posició en la pujada que tancava el meeting. Un problema elèctric en el seu Subaru Impreza el va deixar sense opcions d’aconseguir el triomf absolut.

Gerard de la Casa ens comentava d’aquesta manera el succeït: Després de fer el scratch en la primera de carrera, en la baixada, el cotxe es va parar i vam arribar a l’assistència d’aquesta manera. Vam aconseguir arrencar-l’ho però estava clar que el problema no estava resolt. Vam decidir sortir i si el cotxe es parava doncs… mala sort. Això va ser el que va passar.
Així doncs, al campió 2018 de l’especialitat l’Ullastrell de la present temporada li ha deixat un sabor agredolç: Sabíem que aconseguir el títol català de l’especialitat era molt difícil però ens quedava intentar el triomf absolut en aquesta última pujada. Estavem en la millor posició per aconseguir-ho però al final el problema del Subaru va fer que acabéssim la temporada de la pitjor manera. En fi… això passa i en aquesta ocasió ens ha tocat a nosaltres.  

La llarga temporada (11 carreres) del Campionat de Catalunya de Muntanya arriba a la seva fi amb excel·lents resultats per als pilots de l’ACA. Títol per a Ramón Plaus i subcampionat per a Edgar Montellà i Gerard de la Casa.

Text i Foto: Fotoesport