David Rios qualifica d’irregular la contractació de Monitor Group

El conseller general socialdemòcrata, David Rios, diu que la contractació de l’empresa Monitor Group per atraure inversió estrangera ‘la catalogaria d’irregular’. Ríos ho argumenta dient que la contractació s’ha produït abans que la llei d’inversió estrangera s’hagi aprovat i sense que s’hagi demanat un crèdit extraordinari per pagar els seus honoraris, tot i que ja ha començar a treballar. El conseller socialdemòcrata pregunatrà sobre aquesat qüestió en la propera sessió de control a l’executiu prevista per al 10 de maig.

El conseller socialdemòcrata, David Ríos, ha qualificat aquest dimarts al matí d’irregular la contractació de l’empresa Monitor Group per dur endavant l’assessorament al Govern en el desplegament de la futura llei d’inversió estrangera. El conseller general socialdemòcrata ha afegit que ‘no ens sorprèn que el Govern treballi així, de fet ja ho hem vist amb l’heliport’

Ríos ha afirmat estar ‘astorat’ per què ‘encara no s’ha aprovat la llei i aquest Govern ja ha anunciat que contractaven una empresa per treballar en l’assessorament de la inversió estrangera’. Ha afegit, a més, que l’astorament és doble al veure que aquesta empresa ja s’ha posat a treballar ‘sense que el Govern tingui diners’, ja que el crèdit extraordinari per al finançament encara no ha passat pel consell. General’.

L’empresa cobrarà un milió i mig d’euros que s’abonaran una part aquest exercici i la resta el 2013. El dia de la presentació el Govern va assegurar que del total del preu, 900.000 euros s’hauran de pagar aquest 2012, i per a obtenir l’import es farà un traspàs de 450.000 euros de la partida de Turisme, i la resta de les partides d’Economia, Finances i Presidència.

Per aquests motius, David Ríos demanarà al Govern en la propera sessió de control a l’executiu prevista per al 10 de maig ‘quins tractes han fet amb aquesta empresa per arribar fins on som ara’.

Durant la mateixa sessió de control, Ríos també incidirà de nou en el lloc web de la central de reserves de la campanya Just married. El conseller general ha afirmat que Andorra Turisme va contractar una empresa de Canillo -Hotelbeds- per gestionar aquestes reserves, però ‘en canvi qualsevol ciutadà pot anar a aquest web i comprovar que el nom de l’empresa andorrana no surt enlloc’.

Ríos ha afegit que ‘el Govern diu que ha contractat aquesta empresa canillenca, però a la pràctica apareix contínuament la menció a una empresa anomenada Hotelopia amb domicili social a Palma de Mallorca’.

El conseller general encampadà ha fet aquestes declaracions en el marc de la Diada de Sant Jaume dels Cortals que s’ha dut a terme aquest primer maig.

TOTES LES NOTÍCIES